روغن موتور چیست و چه وظایفی دارد

مقالات آموزشی

روغن موتور چیست و چه وظایفی دارد؟  

روغن موتور

تمامی خودروها و وسایل دارای موتور، به ماده ای به نام روغن یا روان کننده نیاز دارند که هر از چند گاهی نیاز به تعویض مجدد دارند. روغن موتور یا هر روان‌کننده‌ی دیگر، حرکت قطعات سیستم را تسهیل نموده و ممکن می‌سازد. به عبارت دیگر روان سازی قسمت‌های متحرک موتور، به حداقل رساندن اصطکاک و فرسایش، کمک به کاهش حرارت و جذب ذرات و رسوبات حاصل از سوخت از وظایف روغن موتور محسوب می شود. یکی از محصولات تقطیر در خلأ برش روغنی است که به عنوان ماده اولیه واحدهای روغن‌سازی وارد پالایشگاه می‌گردد. این برش روغنی تحت یک سری عملیات پالایش و به روغن پایه تبدیل می‌گردد.  

اما قبل از خرید روغن موتور باید بدانیم چه روغن موتوری مناسب ماشین ماست؟ ما در چراغ برق سعی می کنیم که با ذکر فاکتورهای مهم در انتخاب نوع روغن موتور، شما را با ایجاد دید باز و اطلاعات کافی در زمینه خرید روغن موتور مناسب برای خودروتان یاری نماییم.

انواع روغن موتور

همانطور که میدانید تعداد بسیار زیادی از برند ها و انواع مختلفی روغن موتور در سراسر دنیا وجود دارد. روغن موتورها بر اساس نوع پایه روغن موتور به موارد زیر تقسیم بندی می شوند:

روغن موتور مینرال یا سنتی، تعویض مداوم فیلتر روغن مهمترین عامل دوام این روغن است، که مطابق نظر سازنده روغن بایستی حد اقل ۶ ماه یک بار تعویض شود.

روغن موتور نیمه مصنوعی، که این روغن موتور برای ماشین های نیمه سنگین مانند وانت و یا شاسی بلند ها توصیه می شود.

روغن موتور تمام مصنوعی، این روغن مختص خودروهایی است که پیشرفته و قدرتمند هستند، همچنین برای خودرو های گران قیمت و نیز خودرو هایی که نیازمند تحمل وزن زیادی هستند. 

روغن موتور مسافت طولانی که برای طی نمودن مسافت های زیاد پیشنهاد می گردد.

آیا میدانید بهترین زمان تعویض روغن موتور کی می باشد؟

زمان تعویض روغن موتور به نوع روغن موتور موجود در مخزن، نحوه و میزان استفاده از اتومبیل و سرویس های دوره ای بستگی دارد. در صورت اینکه خودرو برای مدت زمان زیادی در پارکینگ بوده باشد بهتر است روغن موتور را تعویض کنید، ولی معمولا روغن موتور بین ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلومتر می‌بایست تعویض شود. البته بر روی بطری هر روغن موتور زمان کارکرد آن ذکر شده است که می‌توان به آن استناد کرد.

 چه فاکتور هایی در انتخاب روغن موتور تعیین کننده است؟

۱-فاکتور API روغن موتور :

برای انتخاب شاخص کیفیت روغن موتور بر اساس آنچه در دفترچه خودروتان ذکر شده است بهتر است از همان سطح یا سطوح بالاتر استفاده نمایید و از روغن موتورهای با سطوح کیفیت پایین تر تا حد امکان استفاده نکنید. واضح است که روغن موتورهای تولید شده در سطوح کیفی بالاتر دارای قابلیت های فنی بیشتری می‌باشند. روغن موتورها از نظر میزان مواد افزودنی و نوع آن براساس سطح کیفی و استاندارد جهانی API که علامت اختصاری موسسه نفت آمریکاست  تقسیم بندی میشوند. این شاخص با ۲ حرف انگلیسی بر روی بطری روغن موتورمشخص شده و نشان دهنده کیفیت روغن موتور است. حرف اول بیان گر نوع سوخت (دیزل یا بنزین) و حرف دوم بیان گر نوع کیفیت روغن موتور می‌باشد. امروزه بیشتر از روغن موتور‌هایی با شاخص SJ/SL/SM/SN استفاده می‌شود. روغن‌های با شاخص کیفیت SM و SN بهترین انتخاب برای خودرو شما می‌باشند. برای خرید روغن موتور باید به این فاکتور مهم دقت کرده و از روغن موتور‌هایی با کیفیت بالا استفاده کنید.

 ۲- فاکتور SAE ( غلظت روغن موتور):

دومین فاکتور در انتخاب و خرید روغن موتور، گرانروی (ویسکوزیته) روغن است. یعنی غلظت روغن موتور با توجه به نوع کارکرد موتور و شرایط آب و هوایی باید به چه میزان باشد تا روغن موتور بهترین عملکرد را داشته باشد. بالابودن شاخص گرانروی یک مزیت برای روغن به حساب می‌آید زیرا هرچه شاخص گرانروی یک روغن بالاتر باشد تغییرات ویسکوزیته آن نسبت به دما کمتر خواهد بود. در چندسال اخیر با پیشرفت تکنولوژی روغن موتورهای چند حالته  وارد بازار شده‌اند که دارای عملکرد مطلوبی در دماهای مختلف می باشند. برای تعیین گرانروی روغن موتور استاندارد خاصی توسط انجمن مهندسین خودرو (SAE) ایجاد شده است که نحوه انتخاب و خرید روغن موتور را ساده تر می‌کند و شما به راحتی می‌توانید روغن موتور مناسب خودرو خود را خریداری کنید.

ما در چراغ برق ارزانترین و بهترین روغن موتور های مناسب با خودرو شما را معرفی کرده و جدیدترین لیست قیمت انواع روغن موتور خودرو از ارزانترین تا گرانترین ها را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

روغن موتور

تمامی خودروها و وسایل دارای موتور، به ماده ای به نام روغن یا روان کننده نیاز دارند که هر از چند گاهی نیاز به تعویض مجدد دارند. روغن یا هر روان‌کننده‌ی دیگر، حرکت قطعات سیستم را ممکن می‌کند. به عبارت دیگر روان سازی قسمت‌های متحرک موتور، کم کردن اصطکاک، کمک به کاهش حرارت و جذب ذرات و رسوبات حاصل از سوخت از وظایف روغن موتور محسوب می شود.

کلمه کلیدی سئو سایت : روغن,روان کننده,روغن موتور مناسب,انتخاب روغن موتور,تعویض روغن موتور,کیفیت روغن موتور,غلظت روغن موتور,ارزانترین روغن موتور,بهترین روغن موتور,خرید روغن موتور

فهرست